Crveni Krst

Principi

 

Novosti

Na žiro račun Crvenog krsta Crne Gore do sada uplaćeno skoro 100 000 eura

Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Albaniju, aktivirao žiro račun na koji je do danas uplaćeno 99 783,21 eura od strane građana, ali i privrednih i drugih subjekata.

U okviru statutarnih sastanaka koji se održavaju u Ženevi, danas je počelo 33. zasijedanje Međunarodne konferencije Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca.

Na žiro račun Crvenog krsta Crne Gore do sada uplaćeno 90 453,21 euro

Crveni krst Crne Gore je danas uputio pomoć za stanovnike Albanije pogođene nedavnim zemljotresom. Pomoć je dopremljena u kolektivne centre u Liježu i Draču.

Na kraju prvog dana 22. zasijedanja Generalne skupštine Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca imenovani/izabrani su članovi različitih tijela koja obavljaju niz specifičnih zadataka u okviru Federacije. Tako su pored članova Komisije za finansijska pitanja, Komsije za reviziju i rizik, Komisije za mlade i Komisije za posredništvo i saradnju, imenovani i članovi Izborne komisije. Predstavnik Evrope u ovoj komsiji je po drugi put generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak.

Kao punopravni član Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Crveni krst Crne Gore ima priliku da učestvuje na statutarnim sastancima Pokreta koje se organizuju svake dvije/četiri godine. Ove godine u  periodu od 4. do 12. decembra, u Ženevi, Švajcarska, održava se Generalna skupština, Savjet delegata i Međunarodna konferencija Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Crveni krst Crne Gore obilježava 5. decembar, Međunarodni dan volontera, kao jedan od najznačajnijih datuma za organizaciju čije se djelovanje prvenstveno zasniva na principu dobrovoljnosti. Crveni krst broji oko 2 000 aktivnih volontera širom Crne Gore. Većinu čine mladi ljudi, od 15 do 30 godina, a u najvećem procentu srednjoškolci. 

Od početka godine podršku dobilo preko 5000 lica

Crveni krst Crne Gore, u okviru svog humanitarnog mandata, od 2015. godine aktivno pruža različite vidove pomoći i podrške migrantima, tražiocima azila i licima sa međunarodnom i subsidijarnom zaštitom. 

Strana 1 od 125

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovosti Top of Page