Crveni Krst

Principi

 

Obuka za pružanje usluge pomoć u kući za starije – usluge gerontodomaćica

avg 30, 2020

U periodu od 25. do 29. avgusta 2020. godine, u Domu solidarnosti Crvenog krsta, u Sutomoru organizovana je obuka za pružanje usluge pomoć u kući za starije. 

 Obuku je pohađalo 18 nezaposlenih žena iz: Pljevalja, Nikšića, Tivta, Bijelog Polja, Berana i Podgorice. Selekcija kandidatkinja koje su pohađale obuku vršena je u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i njihovim područnim jedinicama. Cilj obuke je bio sticanje zanja i vještina potrebnih za rad sa starijima, tj. pružanje usluge pomoć u kući.

IMG 3445

Tokom pet dana, učesnice su imale priliku da slušaju prezentacije, ali i učestvuju u grupnim diskusijama i kreativnom radu, na sljedeće teme: program pomoć u kući; struktura korisnika i njihove potrebe; uloga i obaveze gerontodomaćica; motivacija za rad; timski rad; organizacija vremena; prevencija sindroma izgaranja; obavljanje kućnih poslova; higijena prostora i korisnika; aktivno slušanje; komunikacija sa starijim osobama sa oštećenjem sluha i/ili vida; rješavanje konflikata; porodični odnosi; nasilje nad starijima; mentalno zdravlje starijih; prva pomoć i zdravo starenje.

IMG 3433

Obuka za pružanje usluge pomoć u kući realizovana je u okviru projekta “Pomoć u kući – profesija budućnosti”, koji finansira Grad Beč i Austrijski Crveni krst. Ovo je treća, od četiri predviđene obuke, za nezaposlene žene, kojima se želi poboljšati mogućnost zaposlenja žena, ali i dati doprinos kvalitetu usluga za starije.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObuka za pružanje usluge pomoć u kući za starije – usluge gerontodomaćica Top of Page