Crveni Krst

Principi

 

Donacija Britanske ambasade Crvenom krstu

jun 19, 2020

Paketi hrane za najugroženije

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Alison Kemp je danas posjetila Crveni krst Crne Gore kako bi uručila donaciju u vidu 200 paketa hrane za porodice najugroženije situacijom sa korona virusom, predsjednici ove organizacije Gordani Mijović.

Kako Britanska ambasada u Podgorici ove godine ne organizuje tradicionalni prijem povodom proslave Kraljičinog rođendana, nacionalnog praznika ove zemlje, aktivnosti ove sedmice su posvećene realizaciji društveno-korisnih inicijativa. Jedna od njih jeste i donacija humanitarnih paketa Crvenom krstu Crne Gore koje je ambasada obezbijedila za porodice koje su socijalno ugrožene i koje i dalje trpe posljedice korona virusa.

Foto5

Crveni krst Crne Gore je od početka bio veoma aktivan u odgovoru na humanitarne izazove koje je stvorila pojava virusa, pa je susret ambasadorke Kemp i predsjednice Crvenog krsta Mijović bio prilika da se porazgovara o dosadašnjem djelovanju i daljim planovima i saradnji.

Ambasadorka Kemp je ovom prilikom čestitala crnogorskom narodu na dosadašnjem uspjehu u borbi protiv koronavirusa, a posebno zaposlenima i volonterima Crvenog krsta. Tom prilikom je dodala da se danas suočavamo sa izazovima koji „pogađaju naše prijatelje, komšije i zajednice. Zajedničkim naporima možemo prevazići sve poteškoće pred nama, a posebno ove složene poput koronavirusa. Ujedinjeno Kraljevstvo već vodi proces pronalaska vakcine na globalnom nivou, ali nam je drago da možemo pokazati solidarnost i odgovornost na lokalnom nivou, posebno zajednicama kojima je pomoć najpotrebnija.“

Foto7

Predsjednica Mijović se zahvalila Britanskoj ambasadi i ambasadorki Kemp na vrijednoj donaciji i spremnosti da podrže Crveni krst onda kad je to najpotrebnije. Tom prilikom je rekla "Naša organizacija i dalje aktivno djeluje na saniranju posljedica korona virusa, koji je u humanitarnom smislu najviše pogodio najranjivije djelove našeg društva, ali i stvorio nove kategorije korisnika. Tako je za nas bio veliki izazov da odgovorimo na potrebe svih kojima je naša podrška bila potrebna. To činimo i dalje, što je naša stalna misija, a ovakve donacije nam veoma pomažu da naš odgovor bude kvalitetniji."

Humanitarni paketi će biti podijeljeni onima kojima je to najneophodnije putem opštinskih organizacija Crvenog krsta širom Crne Gore.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiDonacija Britanske ambasade Crvenom krstu Top of Page