Crveni Krst

Principi

 

Obavještenje za spasioce na vodi: Nastavljaju se provjere za ovjeru licenci

maj 09, 2020

Crveni krst Crne Gore je, usljed epidemije korona virusa i u skladu sa preporukama NKT-a, morao privremeno da obustavi aktivnosti vezane za program Spasilaštvo na vodi i pripremu za nastupajuću turističku sezonu.

Polako se stvaraju uslovi za nastavak aktivnosti i, u vezi sa tim, želimo da informišemo spasioce o daljem planu djelovanja:

  • Provjere će početi 18. maja, a naknadno će biti istaknut detaljan plan-vrijeme održavanja svih provjera. Svakako će se održavati intenzivnije nego što je to bilo slučaj u prethodnom periodu, kako bi se omogućilo svim spasiocima koji to žele da ovjere svoju licencu na vrijeme. Mjesto održavanja ovjera će biti, takođe, naknadno navedeno.
  • Spasioci se za ovjeru licenci mogu početi prijavljivati od ponedjeljka, 11. maja 2020. godine, u terminu od 9h do 14h (kontak osoba: Ljubinka Vulević, br. telefona: 069 334 267), kako bismo imali okviran broj zainteresovanih i planirali broj provjera.
  • Provjere će se organizovati u manjim grupama (maksimalno 15 spasilaca).
  • Prilikom prijave i tokom čitave aktivnosti provjere vodiće se računa o održavanju fizičke distance i poštovanju svih preporuka NKT-a.
  • Iz praktičnog djela ispita izuzeće se djelovi koji su podrazumijevali fizički kontakt dva spasioca (transport i vuča davljenika), sve dok na snazi budu mjere koje preporučuju izbjegavanje takvih kontakata.
  • Ispit iz prve pomoći, dio KPR-a, će takođe biti prilagođen predloženim mjerama.

Spasilastvo

NAPOMENA: Odluka o održavanju obuka za nove spasioce će biti donešena uskoro, o čemu ćemo informisati zainteresovane.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 069 334 267, kao i putem mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObavještenje za spasioce na vodi: Nastavljaju se provjere za ovjeru licenci Top of Page