Crveni Krst

Principi

 

Evropska komisija sertifikovala CKCG kao organizaciju domaćina volonterima iz zemalja Evropske unije

mar 02, 2020

U okviru inicijative EU Aid volunteers, Crveni krst Crne Gore je sertifikovan od strane Evropske komisije kao organizacija domaćin (hosting organization) volonterima zemalja Evropske unije.

Inicijativa EU Aid volunteers okuplja volontere i organizacije iz različitih zemalja koji mogu da pruže praktičnu pomoć pri realizaciji humanitarnih projekata, kao i da daju doprinos osnaživanju lokalnih kapaciteta i izgradnji otpornosti zajednica koje zadesi neka nesreća.

EU sertifikat

Dvogodišnji intenzivni proces priprema za sertifikovanje obuhvatao je, između ostalog, i kreiranje niza dokumenata i politika koje su neophodne za sertifikaciju, kao npr. Politika o zaštiti podataka, Politika o zdravlju i bezbjednosti na radu, Politika za zaštitu djece i ranjivih odraslih osoba. 

Sertifikat omogućava Crvenom krstu da aktivno učestvuje u projektnim pozivima koji se tiču raspoređivanja volontera iz zemalja Evropske unije i na taj način osnaži kako svoje, tako i kapacitete zajednica u kojima djeluje.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiEvropska komisija sertifikovala CKCG kao organizaciju domaćina volonterima iz zemalja Evropske unije Top of Page