Crveni Krst

Principi

 

Održan okrugli sto na temu socijalne inkluzije Roma i Egipćana kroz aktivnosti obrazovanja i zapošljavanja

feb 20, 2020

Crveni krst Crne Gore je, povodom Dana socijalne pravde, 20. februara, organizovao okrugli sto sa poslodavcima, u okviru projekta: „Doprinos socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana kroz aktivnosti obrazovanja i zapošljavanja“, koji je podržan od strane Ministarstva finansija - Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći. 

Cilj organizovanja okruglog stola je bio predstavljanje projekta, kako bi se poslodavci informisali o planiranim aktivnostima. Prisutni su imali priliku da čuju više o obrazovnim aktivnostima koje će pohađati RE (Romi, Egipćani) lica, kao i o ideji pokretanja biznis inkubatora za one koji se uspješno kvalifikuju. Pored informacija o projektu, prezentovano je trenutno stanje kad su u pitanju RE lica prijavljena na Birou rada, njihova obrazovna struktura i kvalifikacije, kao i programi koji su dostupni kako ovim licima, tako i poslodavcima. 

DSC 1543

Ovaj događaj je bio dobra prilika da se razmijene mišljenja, kao i ostvari saradnja koja može biti od koristi za romsku i egipćansku zajednicu. Privatni sektor je iskazao veliko interesovanje da se aktivno uključi i da svoj doprinos bržoj inkluziji RE populacije, kroz kreiranje prilika za zapošljavanje i generalno pružanja podrške na tržištu rada.

DSC 1548

Sastanku su prisustvovali predstavnici sljedećih privrednih subjekata: CEDIS, Auto Čačak Podgorica, Mouse Studio, Delta City, Venom, Confindustrija, Akademija ljepote Zoran, Taratrans. Na okruglom stolu su se prisutnima obratili gospodin Flavio Ciriaci - delegat Crvenog krsta Italije, koji je partner na projektu, kao i gospodin Aleksandar Rakočević - pomoćnik direktora područne jedinice Biroa rada Podgorica.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiOdržan okrugli sto na temu socijalne inkluzije Roma i Egipćana kroz aktivnosti obrazovanja i zapošljavanja Top of Page