Crveni Krst

Principi

 

Edukativna druženja sa učenicima RE populacije

dec 19, 2019

Zaposleni i volonteri Crvenog krsta Crne Gore, u saradnji sa OŠ “Savo Pejanović”, od oktobra ove godine organizuju radionice za učenike RE (Romi, Egipćani) populacije, koji pohađaju V, VI, VII, VIII i IX razred.

 Ideja je potekla od rukovodstva škole, da bi djeca, nakon nastave do dolaska organizovanog prevoza, imala kvalitetno organizovano slobodno vrijeme, u krugu škole. Neke od tema koje su obrađene u prethodnom periodu bile su vezane za pravila ponašanja u školi, komunikaciju i opismenjavanje, što je uključivalo i edukativne kvizove, koji na jednostavan i praktičan način omogućavaju brzo i zabavno učenje, kao i ponavljanje gradiva. 

IMG 5986

Da su radionice dobro prihvaćene od strane djece  i da se raduju ovakvoj vrsti pomoći, govori njihovo prisustvo na svakom času. Značaj organizovanja ovakvih ovakvih aktivnosti potvrđuje i direktorica OŠ "Savo Pejanović" Biljana Popović - “Školi je veoma značajna saradnja sa Crvenim krstom, jer se  efekti njihovog rada  sa djecom primjećuju iz dana u dan. Edukativne radionice na različite teme, kao i dodatna  podrška  RE učenicima koji otežano prate nastavu su veoma korisne i zbog toga smo izuzetno zahvalni i zadovoljni ovom saradnjom".

IMG 5993

Crveni krst Crne Gore je u radionice, pored zaposlenih i volontera iz Kluba mladih, uključio i volontere iz Kluba za starije. Ove aktivnosti su, pored učenika, veoma korisne i za naše starije volontere, jer su na ovaj način društveno aktivniji. Zajedničkim edukativnim druženjima se promoviše i međugeneracijska solidarnost, kao veoma značaj koncept našeg djelovanja. Crveni krst Crne Gore će nastaviti da pruža podršku u vidu edukacije za djecu RE populacije koja su redovna u školi.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiEdukativna druženja sa učenicima RE populacije Top of Page