Crveni Krst

Principi

 

Obilježavanje Dana Crvenog krsta

nov 28, 2019

Podjela pomoći i predstavljanje aktivnosti

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 144 godinu svog postojanja i djelovanja u Crnoj Gori. Na Dan Crvenog krsta počinje i manifestacija, Dani Crvenog krsta, koja traje do 6. decembra i tokom koje će naša organizacija predstaviti javnosti svoje programske aktivnosti i pozvati zainteresovane da se uključe u ispunjavanje njene humanitarne misije.

Glavni nosioci aktivnosti će biti opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore, čiji će volonteri svoje sugrađane upoznati sa osnovama prve pomoći, načinima pružanja podrške starijim osobama i ostalim ranjivim grupama, značaju dobrovoljnog davanja krvi, djelovanju u nesrećama... U Danima Crvenog krsta se obilježavaju i dva važna datuma: 1. decembar – Dan borbe protiv side i 5. decembar – Međunarodni dan volontera. To će biti prilika da se javnost detaljnije upozna sa sidom, načinima prevencije i liječenja, kao i o načinima volontiranja u Crvenom krstu.

Poster CKCG Dani CK-a 2019-page-001

 Crveni krst Crne Gore je tokom novembra sproveo akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane "Solidarnost na djelu". Opštinske organizacije su u prodajnim objektima kompanija Voli, Idea Crna Gora, Laković, Domaća trgovina i lokalnim prodavnicama, pozivale sugrađane da, u okviru svojih redovnih kupovina, doniraju artikle za socijalno ugrožene porodice. Prikupljena pomoć će biti podijeljena u Danima Crvenog krsta, a procjenjuje se da će distribucijom prehrambenih i higijenskih artikala biti obuhvaćeno oko 2000 porodica. 

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore će se u Danima Crvenog krsta družiti i sa najmlađima, jer je planirana posjeta vrtićima. To će biti prilika da se djeca upoznaja sa značajem humanosti još od malih nogu. Dan borbe protiv side, 1. decembar, će biti obilježen podjelom informativnog materijala i informisanjem građana o ovoj temi, u saradnji sa MoMSIC-om (Udruženjem studenata medicine) u subotu, 30. novembra, od 12h do 18h, u Delta city-u. Biće organizovana i akcija davanja krvi,  3. decembra, od 9h do 12h, u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore, u kojoj će učestvovati volonteri i zaposleni u Crvenom krstu, a učešće mogu uzeti i svi zainteresovani. Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, ćemo toga dana organizovati druženje članova našeg Kluba za starije i Kluba za mlade.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObilježavanje Dana Crvenog krsta Top of Page