Crveni Krst

Principi

 

Prikupljanje pomoći za stanovnike Albanije

nov 27, 2019

Poštovani građani,

Puno vam hvala na spremnosti da se uključite u pružanje pomoći stanovnicima Albanije, koji trpe posljedice zemljotresa koji je pogodio njihovu zemlju. Građani Crne Gore su uvijek kad je najpotrebnije iskazivali svoju solidarnost i humanost, na čemu smo mi, kao humanitarna organizacija, zahvalni, a i ponosni.

 Međutim, pružanje pomoći i podrške mora da se odvija koordinirano i u skladu sa potrebama i djelovanjem onih koji su ugroženi i direktno uključeni u saniranje posljedica nesreće. Tako smo mi u komunikacija sa Crvenim krstom Albanije i pratimo njihove potrebe i zahtjeve. Oni su u fazi pripreme (dugoročnog) plana oporavka i rade procjenu potreba, nakon koje će uputiti apel za prikupljanje međunarodne pomoći. Tada ćemo znati na koje (dodatne) načine možemo pružiti podršku.

Mi smo svakako otvorili žiro račun za prikupljanje finansijskih sredstava, jer će saniranje posljedica zemljotresa biti dugoročno i ova vrsta podrške će biti itekako potrebna.

Za sad ne prikupljamo pomoć u hrani, garderobi, ćebadima i slično, jer to još nije traženo od nas. Ako bude, uključićemo se i pomoći iz sopstvenih resursa, a i vas ćemo pozvati da date doprinos.

I pored najbolje namjere da pomognemo kolegama i stanovništvu iz Albanije, moramo pratiti i poštovati njihove apele. Tako i vas molimo da u skladu sa tim djelujete.

Informisaćemo vas ukoliko se situacija promijeni.

Podsjetićemo da i slanje pomoći u drugu zemlju zahtijeva određene procedure, pa i kad je u pitanju vanredna situacija, što je dodatni razlog da djelujemo sinhronizovano.

Hvala na razumijevanju.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiPrikupljanje pomoći za stanovnike Albanije Top of Page