Crveni Krst

Principi

 

Prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori

nov 11, 2019

Vaše malo, nekome puno!

Crveni krst Crne Gore tokom novembra tradicionalno sprovodi akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice "Solidarnost na djelu".

Ova akcija svoje opravdanje nalazi u socio-ekonomskom ambijentu u kojem živimo, posebno imajući u vidu činjenicu da se, prema podacima koje je Monstat objavio u decembru prošle godine, u riziku od siromaštva u Crnoj Gori nalazi 23,6 odsto građana, a još 10 odsto stanovništva ima rizik od socijalne isključenosti.

U oblasti socio-humanitarnog djelovanja, tokom 2018. godine, različitim oblicima podrške i pomoći Crvenog krsta, bile su obuhvaćene 3722 porodice i 11795 pojedinaca. Naša organizacija se trudi da odgovori na potrebe najugroženijih, što često nije lako, iz razloga što je sve manje donatora, posebno onih koji su spremni da obezbijede materijalnu pomoć za ugrožene.

A5 flajer solidarnost-page strana 1

Cilj nam je da se u akciju uključi što više subjekata. Tako 15 opštinskih organizacija Crvenog krsta sprovodi akciju u saradnji sa prodajnim lancima Voli, Mercator Crna Gora, Laković i Domaća trgovina i nekim lokalnim prodajnim objektima. Volonteri Crvenog krsta su prisutni u prodajnim objektima i kupce pozivaju da, u okviru svoje redovne kupovine, doniraju i prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene sugrađane. Crveni krst Crne Gore ovim putem poziva kompanije i organizacije u Crnoj Gori da i oni daju svoj doprinos doniranjem humanitarne pomoći.

Crveni krst Crne Gore će prikupljenu pomoć distribuirati socijalno najugroženijim porodicama, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, u Danima Crvenog krsta (od 29. novembra do 6. decembra).

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiPrikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori Top of Page