Crveni Krst

Principi

 

Ne zatvaraj oči - prekini tišinu. Zaustavi trgovinu ljudima!

okt 16, 2019

Obilježavanje 18. oktobra - Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Crne Gore obilježava 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, pod sloganom „Ne zatvaraj oči - prekini tišinu. Zaustavi trgovinu ljudima”.

Trgovina ljudima predstavlja jedan od većih problema današnjice i, ujedno, jedan od velikih izazova za organizaciju Crvenog krsta. Zato je razgovor na ovu temu i predstavljanje mjera opreza dobar preventivni metod u borbi protiv trgovine ljudima. Pojava trgovine ljudima je nerijetka posljedica i problema migracije, pa su aktivnosti na prevenciji trgovine ljudima posebno intenzivirane među migrantima, ali i ostalim ranjivim grupama koje mogu biti žrtve. 

AT poster-page

 "I pored činjenice da su ljudi koji se nalaze u lošijoj socijalnoj situaciji i koji su u potrazi za boljim životom u većem riziku od trgovine ljudima, ne smijemo zaboraviti da žrtva trgovine ljudima može biti svako. Zato su naše aktivnosti informisanja i edukovanja stanovništva usmjerene i na opštu populaciju, počevši do najmlađih u vrtićima, pa sve do pripadnika starije populacije" - naveo je Veselin Pajović, koordinator programa Prevencija trgovine ljudima u Crvenom krstu Crne Gore.

Nosioci aktivnosti povodom Evropskog dana trgovine ljudima će biti opštinske organizacije Crvenog krsta i njihovi volonteri, koji će organizovati projekcije filmova na temu trgovine ljudima, predavanja u predškolskim i školskim ustanovama, radionice sa pripadnicima romske populacije, kao i dijeljenje edukativnog materijala građanima na prometnim mjestima.

U petak 18. oktobara, u periodu od 12 do 15 časova, grupa volontera Crvenog krsta Crne Gore će informisati građane o načinima prevencije trgovine ljudima i dijeliti promotivni materijal na Trgu Nezavisnosti. Takođe, volonteri će kroz kratak skeč prikazati odnos trgovca i žrtve, a nakon toga su planirane i radionice za sve prisutne.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiNe zatvaraj oči - prekini tišinu. Zaustavi trgovinu ljudima! Top of Page