Crveni Krst

Principi

 

Podrška migrantima u Crnoj Gori

feb 28, 2019

Crveni krst Crne Gore nastavlja sa pružanjem pomoći migrantima i tražiocima azila u Crnoj Gori zahvaljujući podršci 6 organizacija Crvenog krsta iz malih evropskih država – Andore, Kipra, Islanda, Monaka, Lihtenštajna i Luksemburga.

Crveni krst Crne Gore je član mreže nacionalnih društava malih evropskih zemalja koja se redovno sastaju i razmjenjuju iskustva, dogovaraju o zajedničkm aktivnostima i istupanju na međunarodnom nivou. Zahvaljujući ovoj saradnji, grupa od 6 nacionalnih društava je obezbijedila finansijsku pomoć za realizaciju projekta pružanje podrške migrantima i tražiocima azila u Crnoj Gori. Podrška će se odnositi na nabavku hrane, higijene, garderobe, setova za prvu pomoć, ali i na aktivnosti socijalne inkluzije gdje će volonteri i zaposleni Crvenog krsta Crne Gore intenzivno raditi sa ovom ciljnom grupom i obezbjeđivati im časove jezika, psihosocijalnu podršku, pomoć u školi, pomoć pri ostvarivanju prava.

 Zahvaljujući dobroj saradnji koju Crveni krst Crne Gore ostvaruje sa članicama Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, omogućava se kontinuirana podrška ugroženim kategorijama među kojima su i migranti.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« Avgust 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiPodrška migrantima u Crnoj Gori Top of Page