Crveni Krst

Principi

 

Obučeno 8 novih spasilaca za spasavanje na uređenim skijalištima

jan 12, 2019

U skladu sa zakonskim ovlašćenjima, Crveni krst Crne Gore i Opštinska organizacija Crvenog krsta Kolašin su u prethodnom periodu aktivno radili na osnaživanju kapaciteta za obavljanje aktivnosti u ovoj oblasti.

 Zahvaljujući saradnji sa Bugarskim Crvenim krstom i njihovom Službom za spasavanje na planinama, koja je članica IKAR-a (Međunarodna organizacija za alpsko spasavanje), 2016. godine obučena je prva grupa volontera za rad na uređenim skijalištima.

IMG 5455

Imajući u vidu proširivanje kapaciteta ski centara u Crnoj Gori, Crveni krst Crne Gore je organizovao i drugu obuku za spasavanje na uređenim skijalištima, uz podršku Bugarskog Crvenog krsta i njihovih instruktora.

IMG 5452

Obuka je trajala u periodu od 8. do 12. januara 2019. godine i održana je u Kolašinu. Instruktori Bugarskog Crvenog krsta i njihove Službe za spasavanje na planinama su tokom pet dana aktivno radili sa 8 volontera Crvenog krsta Kolašina. Obuka se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela i obuhvatala je sljedeće oblasti – tehnike skijanja, prva pomoć sa akcentom na povrede ekstremiteta, politraume, hipotermiju i sl, evakuacija i transport povrijeđenih, opasnost od lavina, itd.

IMG 5477

Po završetku obuke, polaznici su prošli i praktični i teorijski test i dobili licence koje će im omogućiti angažman na uređenim skijalištima. 

Kontinuiranom edukacijom i održavanjem i nabavkom neophodne opreme za rad, Crveni krst Crne Gore nastavlja da jača svoje kapacitete u ovoj oblasti, u cilju ispunjavanja zakonskih obaveza, ali i doprinosa bezbjednosti svih posjetilaca uređenih skijališta.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObučeno 8 novih spasilaca za spasavanje na uređenim skijalištima Top of Page