Crveni Krst

Principi

 

Akcije prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene i starije građane

dec 28, 2018

Crveni krst Crne Gore će u subotu, 29. decembra, u saradnji sa Mall of Montenegro, organizovati humanitarnu akciju posvećenu starijima.

U periodu od 9h do 15h posjetioci Mall-a će moći besplatno da prekontrolišu vrijednosti krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Volonteri će, takođe, informisati građane o zdravom starenju i uslugama za starije koje pruža Crveni krst. U Mall-u će biti izloženi i ručni radovi korisnika Kluba za starija lica iz Bara. Građani će moći da kupe nešto od: suvenira, ukrasa, kao i čestitke za nastupajuće praznike. Sav prihod od prodaje ručnih radova će ići Klubu za starija lica, za realizaciju njihovih redovnih aktivnosti. Svi građani, koji su u mogućnosti, u subotu mogu donirati hranu i higijenu, koja će biti namijenjena najugroženijim starijim osobama.

Istog dana, u periodu od 9h do 21h, u saradnji sa marketima Naš diskont - Voli i HD Laković Zabjelo, Crveni krst Crne Gore organizuje još jednu akciju prikupljanja hrane i higijene za socijalno ugrožene porodice. "Volonteri Crvenog krsta će vas čekati na ulazu u pomenute objekte i informisati o tome na koji način možete učestvovati u akciji. Ukoliko budete obavljali vaše redovne kupovine u ovim prodajnim objektima, molimo vas da ih saslušate i pročitate letak koji vam daju. Sjetite se da je u Crnoj Gori i dalje veliki broj onih koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i da ćemo moći da damo kvalitetan odgovor na njihove potrebe samo ako se udružimo i svi damo svoj doprinos. Nadamo se da ćete u okviru svoje kupovine uspjeti da opredijelite bar jedan artikal za socijalno ugrožene pojedince i porodice", poručeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore poziva sve građane da se priključe humanitarnim akcijama i da u Novu godinu uđu sa dobrim djelima. Vaše malo, nekome puno!

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiAkcije prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene i starije građane Top of Page