Crveni Krst

Principi

 

Podijeljeni Rotary paketići djeci RE populacije sa područja Konika

dec 28, 2018

Danas je Crveni krst Crne Gore u saradnji sa Rotary klubovima Crne Gore organizovao podjelu Rotary paketića, za djecu romske i egipćanske populacije, predškolskog i školskog uzrasta, sa područja bivšeg Kampa Konik.

Paketići, koje već šesnaest godina tradicionalno obezbjeđuju Rotary klubovi Crne Gore u saradnji sa Rotary Club-om iz Southamptona (district 1110), podijeljeni su za ukupno 147 RE (Romi i Egipćani) djece, i to prvacima koji pohađaju nastavu u 7 gradskih škola (OŠ Savo Pejanović, Marko Miljanov, B.V. Podgoričanin, 21. maj, Vladimir Nazor, Vuk Karadžić i Oktoih), kao i predškolcima koji su pohađali dječije igraonice Crvenog krsta na Koniku.

DSC 0124

 Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, gđa Jelena Dubak, poželjela je mališanima sve najbolje u narednoj godini i istakla da je saradnja sa Rotary klubovima uvijek bila dragocjena, ne samo za djecu iz Kampa Konik, već i za djecu u svim drugim opštinama u našoj zemlji. Pored toga dodala je i da „pozivamo i druge donatore da za novogodišnje praznike nađu malo mjesta i za RE djecu, koja zbog loših uslova života, najčešće nijesu u prilici da budu obradovani.“

IMG 5133

Predstavnica Rotary kluba Podgorica, gđa Eleonora Albijanić, istakla je sljedeće: “Ove godine podijeljeno je ukupno 1.880 paketića koji su stigli iz Engleske. Ti paketići su pakovani sa puno ljubavi i pažnje od strane članova kluba South Hemptona i njihove djece, pa stoga svaki sadrži i ličnu četitku povodom praznika. U paketićima se nalaze igračke, kape, rukavice, higijena i slični artikli.”

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiPodijeljeni Rotary paketići djeci RE populacije sa područja Konika Top of Page