Crveni Krst

Principi

 

Posjeta predstavnika Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta

nov 23, 2018

Predstavnici Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) iz Beograda boravili su u četvrtak, 22. novembra, u zvaničnoj posjeti Crvenom krstu Crne Gore.

Delegaciju je predvodila šefica regionalne delegacije Jelena Stijačić, a sastanku su prisustvovale i Gordana Milenković, zamjenica šefice delegacije, kao i  koleginice zadužene za pitanja zaštite, Naile Busemann i Mirjana Petrović.

Posjeta MKCK nov 2018

Cilj posjete je bio razgovor o operativnoj saradnji, koja se sve više proširuje i načinima na koje MKCK može pružiti podršku Crvenom krstu Crne Gore, o pitanjima migranata i naročito zaštite, Strategiji za uspostavljanje porodičnih veza (RFL Strategy), kao i Strategiji MKCK za period od 2019-2022.

Generalna sekretarka, Jelena Dubak, sa svojim saradnicima detaljno je upoznala goste sa aktivnostima organizacije kad su u pitanju migranti i planovima za narednu godinu i navela prioritetne oblasti gdje je potrebna podrška MKCK.

Tokom dana, upriličena je i posjeta Društvenom centru u Spužu kojim upravlja Crveni krst Crne Gore, u sklopu projekta sa UNHCR-om, a tiče se migranata.

Takođe, predstavnici MKCK su imali i sastanak u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore, gdje su se sreli sa Direktorom Direkcije za razvojnu saradnju i humanitarnu pomoć, Tamarom Mugošom, a razgovor je između ostalog, obuhvatio i pitanje putnih dokumenata za vanredne situacije MKCK, pripremu za predstojeći Savjet delegata i Međunarodnu konferenciju i sl.

Upriličen je i sastanak sa Draganom Đukanovićem iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, inače predsjednikom Komisije za nestala lica i to upravo na temu nestalih lica i slučajeva koji se o njima vode u Crnoj Gori.

Na kraju, predstavnici MKCK su imali i susret sa predstavnicima delegacija UNHCR-a i IOM-a u Crnoj Gori na temu migranata, potreba, saradnje i sl.

Ovakvi susreti su uvijek odlična prilika za razmjenjivanje informacija i produbljivanje saradnje sa MKCK.

 

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiPosjeta predstavnika Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Top of Page