Crveni Krst

Principi

 

Prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori

nov 06, 2018

Vaše malo, nekome puno!

Crveni krst Crne Gore tokom novembra tradicionalno sprovodi akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice "Solidarnost na djelu".

Ova akcija svoje opravdanje nalazi u socio-ekonomskom ambijentu u kojem živimo, posebno imajući u vidu činjenicu da su u Crnoj Gori i dalje postoji veliki broj onih koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. U oblasti socio-humanitarnog djelovanja, Crveni krst Crne Gore svojim akcijama podjele pomoći, koje organizuje tri puta godišnje, obuhvati oko 2000 najugroženijih porodica.

"Naša organizacija se trudi da odgovori na potrebe najugroženijih, što često nije lako, iz razloga što je sve manje donatora, posebno onih koji su spremni da obezbijede materijalnu pomoć za ugrožene", saopštila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

Solidarnost na djelu - poster

Cilj je da se u akciju uključi što više subjekata. Tako opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore sprovode akciju u saradnji sa prodajnim lancima Voli, Laković, Idea i Domaća trgovina, kao i lokalnim prodajnim objektima. Volonteri Crvenog krsta će tokom akciji biti prisutni u prodajnim objektima i kupce pozvati da, u okviru svoje redovne kupovine, doniraju i prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene sugrađane.

Pored navedenog, Crveni krst Crne Gore ovim putem poziva kompanije i organizacije u Crnoj Gori da i oni daju svoj doprinos doniranjem prehrambenih i higijenskih artikala za socijalno ugrožene porodice.

Crveni krst Crne Gore će prikupljenu pomoć distribuirati socijalno najugroženijim porodicama, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, u Danima Crvenog krsta, koji se održavaju od 29. novembra do 6. decembra.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiPrikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori Top of Page