Crveni Krst

Principi

 

Predstavnica CKCG-a na sastanku posvećenom zdravom starenju

nov 06, 2018

U Kuala Lumpuru (Malezija) održan je regionalni sastanak nacionalnih društava Azije na temu “Zdravo starenje”, 29-30. oktobra.

Sastanku je prisustvovalo 35 učesnika iz brojnih nacionalnih društava, koja već realizuju ili tek počinju realizaciju programa namijenjenih starijima. Cilj sastanka je bio da se učesnici najprije upoznaju sa konceptom zdravog starenja, a onda i procijene na koji način se on može primijeniti kroz već postojeće programe ili uvođenjem novih. Samo neke od tema o kojima se diskutovalo su: demografske promjene na globalnom nivou kao i izazovi koji se stavljaju pred društvo u cjelini; koncept zdravog starenja i borba protiv predrasuda na osnovu godina; demografske promjene i dešavanja na regionalnom nivou, tačnije nivou Evrope i Azije; mapiranje postojećih servisa podrške za starije u Evropi i Aziji; ciljevi MFCK/CP kada je u pitanju dalji razvoj programa; značaj brige i mentalnog zdravlja starijih osoba; značaj prve pomoći u programima namijenjenim starijima; primjeri dobre prakse Crne Gore, Mongolije, Japana...; zaštita starijih osoba tokom većih nesreća, a posebno u kontekstu migracija; zastupanje prava starijih osoba; upotreba priručnika za rad - Minimalni standarda za njegu starijih osoba u zajednici i Zdravo starenje...

Malezija foto

Predstavnica CKCG, Jelena Šofranac, prisustvovala je sastanku na poziv MFCK/CP i tom prilikom prezentovala iskustva CKCG u ovoj oblasti, ali i govorila o demografskim promjenama na globalnom i regionalnom nivou, kao i o priručnicima za rad koje je kreirala MFCK/CP. 

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiPredstavnica CKCG-a na sastanku posvećenom zdravom starenju Top of Page