Crveni Krst

Principi

 

Obuka za prilagođavanje invalidskih kolica

okt 08, 2018

U okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom, LDS Charities, Crveni krst Crne Gore u svom trening centru, Domu solidarnosti u Sutomoru, organizuje četvrtu po redu obuku za volontere opštinskih organizacija Crvenog krsta za prilagođavanje invalidskih kolica. Obuka se održava od 8-11. oktobra 2018. godine.

Naime, tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je od ove dobrotvorne organizacija dobio 7 pošiljki invalidskih kolica (2094 komada), a do sada je preko 1200 kolica podijeljeno širom zemlje.

IMG 2551

Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori, i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potrebna invalidska kolica u prilici su da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Do sada su korisnicima na raspolaganju bile dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider koja su namijenjena osobama koje dosta vremena provode vani. Posljednja pošiljka sadrži tri nove vrste kolica – active, standard i all terrain, koja su takođe namijenjena aktivnijim korisnicima.

IMG 2571

Obuku drže fizioterapeuti iz Sjedinjenih Američkih Država, uz pomoć trenera/predstavnika Crvenog krta koji je ovo znanje stekao u prethodnom periodu. Obuci prisustvuju predstavnici 14 opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Ovom prilikom pozivamo sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu, kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba kojima je takva podrška neophodna.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObuka za prilagođavanje invalidskih kolica Top of Page