Crveni Krst

Principi

 

Međunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana - razmjena najboljih praksi

okt 02, 2018

Crveni krst Crne Gore, u svom trening centru - Domu solidarnosti u Sutomoru, 4. i 5. oktobra, organizuje Međunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana - razmjena najboljih praksi.

Glavni cilj sastanka je razmjena iskustava u radu sa ranjivim grupama, među predstavnicima nacionalnih društava Crvenog krsta iz Evrope, razmjena najboljih praksi u radu sa direktnim korisnicima, ali i razmjena stečenih znanja i saradnja sa nevladinim i državnim sektorom.

RNM foto

Tokom sastanka, kroz planirane prezentacije predstavnika vladinog i nevladinog sektora, učesnici će imati priliku da čuju i predstave rezultate u radu sa romskim zajednicama, razmijene informacije o postojećim i budućim projektima i ramijene iskustva o apliciranju za postojeće fondove.

Drugi dan sastanka biće podijeljen u više ključnih djelatnosti (socijalna inkluzija, pravni status, obrazovanje, zdravlje, smještaj, podjela humanitarne pomoći i povratak u zemlju poriekla), a svakom od tema će moderirati neka od relevantnih institucija.

Na otvaranju, koje je planirano za 4. oktobar u 14h, prisutnima će se obratiti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore Gordana Mijović, ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli, delegat Italijanskog Crvenog krsta u Crnoj Gori Flavio Ciriaci i samostalni savjetnik u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Sokolj Beganaj.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiMeđunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana - razmjena najboljih praksi Top of Page