Crveni Krst

Principi

 

Obilježavanje 14. juna, Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi

jun 11, 2018

Akcija davanja krvi u Delta city-u “Pruži ruku za život. Daruj krv.”

Crveni krst Crne Gore će, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, u četvrtak, 14. juna, obilježiti Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi i tim povodom organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će biti održana u tržnom centru Delta city (centralni plato ispred info-pulta) u periodu od 10 h do 14 h. 

 Ovaj događaj se oranizuje u okviru kampanje "Pruži ruku za život. Daruj krv", koju u prethodnih skoro godinu dana sprovode Crveni krst Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi, u saradnji sa Radio-televizijom Crne Gore. Kampanja ima za cilj promociju značaja dobrovoljnog davanja krvi i povećanje broja davalaca, a njen glavni promoter je ministar sporta Nikola Janović.

DDK - Logo

Prisutnima će se na Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi u 10:30 h, u ime Crvenog krsta obratiti generalna sekretarka Jelena Dubak, kao i direktorka Zavoda za transfuziju krvi prim. dr Gordana Rašović, dok će ministar Janović u 10:15 h, zajedno sa grupom istaknutih reprezentativaca Crne Gore, dobrovoljno darivati krv i dati izjavu za medije. 

U akciji dobrovoljnog davanja krvi će učestvovati predstavnici ministarstava, ambasada, UN agencija, sportskih klubova, nevladinih organizacija, a ovim putem pozivamo i sve građane, koji su u mogućnosti da daju krv, da se pridruže akciji. Važno je učešće svih, kako bismo zajedničkim snagama, ali i kroz lične primjere, skrenuli pažnju na problematiku davalaštva krvi u našoj zemlji, ali i pokušali da obezbijedimo sigurne količine krvi u ljetnjim mjesecima, kada je broj turista, ali i broj nesreća, povećan.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObilježavanje 14. juna, Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Top of Page