Principi

 

Otvaranje Društvenog centra UNHCR-a i Crvenog krsta za lica koja traže međunarodnu zaštitu

mar 30, 2018

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice - UNHCR i Crveni krst Crne Gore organizuju ceremoniju otvaranja Društvenog centra, koja će biti održana u utorak, 3. aprila, 2018. godine, sa početkom u 12:00 časova, u Spužu (Grbe bb).

Događaj se organizuje u okviru projekta "Pomoć za specifične ciljne grupe UNHCR-a", čiji je cilj pružanje različitih vidova podrške tražiocima azila u Crnoj Gori i osobama sa priznatim statusom izbjeglice koje se nalaze u procesu integracije u Crnoj Gori. Jedna od projektnih aktivnosti jeste i otvaranje Društvenog centra, u kome će biti organizovane brojne edukativne radionice i ostale aktivnosti za djecu i odrasle, koji se nalaze u sistemu azila u Crnoj Gori. Društveni centar će biti i mjesto u kome će se zajedno okupljati i družiti predstavnici lokalne zajednice i tražioci azila i izbjeglice, koji usljed različitih životnih događaja žive jedni pored drugih u Crnoj Gori. Društveni centar će dovesti do zbližavanja zajednica i biti mjesto za razmjenu, učenje, rekreacione i sportske aktivnosti, podršku i drugo.

Na otvaranju Društvenog centra će se prisutnima obratiti šefica kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori Roberta Montevecchi, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« January 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiOtvaranje Društvenog centra UNHCR-a i Crvenog krsta za lica koja traže međunarodnu zaštitu Top of Page