Principi

 

Mladi kao pokretači promjena u društvu

mar 12, 2018

U periodu od 8. do 11. marta ove godine, Crveni krst Crne Gore organizovao je kamp za srednjoškolce pod nazivom „Obrazovanjem do mira i sreće“. 

Učesnici su bili učenici srednjih škola iz tri opštine: Podgorice, Nikšića i Plava. Ukupno 30 učenika boravilo je u Domu solidarnosti Crvenog krsta, u Sutomoru, gdje su za četiri dana prošli kroz brojne radionice. Neke od tema o kojima su mladi govorili su: poštovanje različitosti, socijalna inkluzija, rodna ravnopravnost, aktivno slušanje i empatija, nenasilna komunikacija, pregovaranje, lična otpornost, kritičko mišljenje bez osuđivanja, unutrašnji mir... Radionice su osmislili i vodili volonteri i zaposleni Crvenog krsta Crne Gore, koji su prošli međunarodne obuke za program Mladi kao pokretači promjena u društvu. U narednom periodu će svi učesnici kampa imati zadatak da realizuju najmanje dvije radionice za vršnjake iz škole koju pohađaju. Oni će sami procijeniti koje od navedenih tema su relevantne za njihovo okruženje i mogu doprinijeti rešavanju nekog od postojećih problema u društvu.

Kamp „Obrazovanjem do mira i sreće“ realizuje se kroz projekat „Mladi kao pokretači promjena u društvu“, koji je finansiran od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Cilj projekta je doprinos izgradnji kulture nenasilja i mira kroz neformalnu edukaciju, osnaživanje mladih i razvoj njihovih vještina zahvaljujući kojima će moći da budu uspješni promoteri humanih vrijednosti među svojim vršnjacima. 

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

Mobilna aplikacija

 

mobileapp

Kalendar događaja

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiMladi kao pokretači promjena u društvu Top of Page