Principi

 

Podjela pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori

feb 08, 2018

Pakete sa hranom i higijenom će dobiti 2000 porodica

Crveni krst Crne Gore krajem nedjelje počinje podjelu humanitarne pomoći za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, koja će biti realizovana tokom februara, po unaprijed pripremljenom planu distribucije.

Pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima će dobiti ukupno 2000 porodica iz svih crnogorskih opština. Distribuciju će biti vršena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su i pripemile spiskove svojih najugroženijih sugrađana. Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice: brašno (25 kg), tjestenina (4 kg), pasulj (2 kg), ulje (4 l), šećer (1 kg), pirinač (1 kg), dok su higijenski paketi sljedeće sadržine: deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon.

Sredstva za ovu vrijednu donaciju je obezbijedila porodica Glendžo, koja je Crvenom krstu Crne Gore pružila podršku za realizaciju slične donacije i tokom prošle godine. Ovo nisu jedine humanitarne inicijative ove porodice, već su oni i u prethodnom periodu u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore je veoma zahvalan na vrijednoj donaciji, koja će pomoći velikom broju porodica u Crnoj Gori i olakšati im svakodnevni život. Nadamo se da će primjerom porodice Glendžo biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koje žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« February 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiPodjela pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori Top of Page