Crveni Krst

Principi

 

Francesco Rocca novi predsjednik Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca

nov 07, 2017

Fracesco Rocca je izabran za novog predsjednika Međunarodne federacije društava Crvenog ksta i Crvenog polumjeseca (MFCK) za naredni četvorogodišnji period.

Rocca

On je dobio najveći broj glasava u prvom krugu glasanja tokom prvog dana 21. Generalne skupštine MFCK-a. Za njegove potpredsjednike su izabrani Abdoul Azize Diallo (Senegal), Miguel Angel Villarroel Sierraalta (Venecuela), Chen Zhu (Kina) i Kerem Kinik (Turska).

U svom obraćanju nakon izbora, predsjednik Rocca je rekao: "Jedna od prvih stvari na koju ću se fokusirati jesu pitanja integriteta u okviru naše mreže. Mi to dugujemo našim volonterima koji rizikuju svoje živote svakog dana. Mi to dugujemo zajednicama koje očekuju našu podršku, kad im niko drugi ne može pomoći. I mi to dugujemo ljudima širom svijeta koji posmatraju Crveni krst i Crveni polumjesec kao simbol nade."

Novi predsjednik će voditi i novi Upravni odbor, koji će činiti predstavnici dvadeset nacionalnih društava, koji su odabrani tokom jučerašnjih izbora. Među njima je i Hrvatski Crveni križ.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiFrancesco Rocca novi predsjednik Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca Top of Page