Principi

 

Obilježavanje 18. oktobra - Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

okt 17, 2017

Crveni krst Crne Gore obilježava 18. oktobar,Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, pod sloganom „Žrtva može biti svako”.

Vođeni iskustvom mnogih zemalja u svijetu sa problemom migracije i nerijetko posljedicama u vidu trgovine ljudima, imali smo za cilj podizanje svijesti među opštom populacijom o čestim problemima koje one nose sa sobom. Nosioci ovogodišnje akcije biće opštinske organizacije Crvenog krsta i njihovi volonteri, koji će dijeliti flajere, organizovati prezentacija na ovu temu, anketirati građane i sl. 

AT dan

Crveni krst Crne Gore će u srijedu, 18. oktobra, obilježiti Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima projekcijom filma ,,Sestre” sa početkom u 18h, u biblioteci Gimnazije ,,Slobodan Škerović”, nakon čega je planirana i kratka diskusija na temu antitrafikinga. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da pogledaju film i daju doprinos diskusiji, na temu koja predstavlja jedan od najvećih problema sa kojim se susrijeće savremeno društvo.

Trgovina ljudima predstavlja jedan od većih problema današnjice, i ujedno jedan od velikih izazova za organizaciju Crvenog krsta. Zato je razgovor na ovu temu i predstavljanje mjera opreza, dobar preventivni metod u borbi protiv trgovine ljudima.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

Kalendar događaja

« November 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObilježavanje 18. oktobra - Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima Top of Page