Principi

 

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći

jun 07, 2017

Crveni krst Crne Gore organizuje 45. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje se održava u petak i subotu, 9. i 10. juna 2017. godine, u Domu solidarnosti, u Sutomoru.

Na takmičenju učestvuju ekipe podmlatka i omladine, koje su osvojile prva mjesta na svojim opštinskim takmičenjima, iz 13 opština, i to: Bara, Berana, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Herceg Novog, Kotora, Mojkovca, Nikšića, Plava, Pljevalja, Podgorice i Tivta, tako da ova smotra znanja i osposobljenosti okuplja oko 300 mladih. Pored takmičara, ovaj važan događaj uključuje i sudije, markirante, šminkere i ostale, koji će omogućiti da se on realizuje što kvalitetnije. Takmičenje će otvoriti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore, gospođa Gordana Mijović.

CKCG - Takmicenje prva pomoc 2017 FB Cover

Takmičari će svoja znanja i vještine pokazati na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, masovne nesreće, nezgode na zabavnim aktivnostima i sl.

Za najbolje tri ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, dok će sve ekipe dobiti zahvalnice. Biće proglašene i najbolje ekipe u spremnosti i snalažljivosti iskazanim na zabavnim poligonima, koje će dobiti simbolične nagrade. Nagradu će dobiti i dva markiranta koja najuvjerljivije prikažu povredu/stanje.

Ovaj oblik rada Crvenog krsta je veoma važan, posebno sa aspekta pripremljenosti stanovništva za djelovanje u prirodnim  nesrećama i drugim vanrednim stanjima, a takođe i za pružanje prve pomoći i samopomoći u saobraćajnim i drugim vrstama nezgoda. 

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

Kalendar događaja

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiDržavno takmičenje u pružanju prve pomoći Top of Page