Crveni Krst

Principi

 

Radionica o klimatskim promjenama

okt 05, 2009

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa državnim institucijama i Austrijskim Crvenim krstom, a uz podršku Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i Klimatskog centra Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, organizuje Radionicu o klimatskim promjenama u Jugoistočnoj Evropi, koja će se održati od 16 – 18. maja 2009. godine u Domu solidarnosti u Sutomoru.


Cilj Radionice je podizanje svijesti o humanitarnim posljedicama klimatskih promjena u Jugoistočnoj Evropi i njegovanje partnerstava među učesnicima kako bi bili što bolje pripremljeni za eventualne nesreće povezane sa klimatskim promjenama.

 

Tokom Radionice ce biti predstavljene i razmotrene, između ostalih, i sljedeće teme: opšti uvid u klimatske promjene, humanitarne posljedice klimatskih promjena u Jugoistočnoj Evropi, najbolja iskustva u odgovoru na nesreće i pripremljenost na klimatske promjene, zajednička i koordinisana aktivnost sa relevantnim zainteresovanim stranama, rano upozorenje i upotreba vremenske prognoze. Pored prezentacija, radionica će se sastojati i od grupnog rada, tokom kojeg će učesnici razmjenjivati mišljenja i iskustva i dolaziti do zajedničkih zaključaka.

 

Učesnici Radionice će, pored predstavnika Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/ Crvenog polumjeseca biti predstavnici sljedećih nacionalnih društava Crvenog krsta/ Crvenog polumjeseca: Albanije, Azerbejdžana, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Gruzije, Bugarske, Izraela, Rumunije, Malte, Kipra, Austrije i Crne Gore.

 

Aktivno učešće će uzeti i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva turizma i zaštite životne sredine, Hidrometeorološkog zavoda i Instituta za javno zdravlje.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiRadionica o klimatskim promjenama Top of Page