Crveni Krst

Principi

 

Obuke u pružanju prve pomoći

sep 10, 2009

Crveni krst Crne Gore u okviru svojih redovnih aktivnosti sprovodi obuku u pružanju prve pomoći za različite ciljne grupe. Tako je u Domu solidarnosti u Sutomoru od 11-13. septembra organizovan trening za instruktore prve pomoći i obuka u pružanju prve pomoći namijenjena članovima lokalnih timova za odgovor u nesrećama.Trening za instruktore je realizovan uz podršku Austrijskog Crvenog krsta, koji je iskazao interesovanje da na planu prve pomoći sarađuje sa Crvenim krstom Crne Gore u naredne tri obuka_prve_pomocigodine. Polaznici su bili predstavnici opštinskih organizacija Crvenog krsta, njih 44, koji su prethodno završili osnovni kurs u pružanju prve pomoći, dok su predavači bili ljekari i dugogodišnji volonteri Crvenog krsta, kao i predstavnici Austrijskog Crvenog krsta, koji su prenijeli svoja iskustva kada je prva pomoć u pitanju. Nakon obuke je organizovano i polaganje za zvanje instruktora u prvoj pomoći. Sertifikat su dobili oni kandidati koji su položili test iz prve pomoći i reanimacije i koji su pokazali dobro znanje u praktičnoj vježbi.

Predstavnici Austrijskog Crvenog krsta su posjetu Crvenom krstu Crne Gore iskoristili i za zajednički razgovor oko daljih planova i saradnje, a upriličen je i obilazak nekih opštinskih organizacija, kako bi se upoznali sa radom na terenu.

Obuka za pružanje prve pomoći namijenjena članovima lokalnih timova za odgovor u nesrećama je imala za cilj da na praktičan način obuci polaznike za pružanje prve pomoći u vanrednim situacijama, koji će nakon obuke stečene osnovne vještine u pružanju primarne zdravstvene zaštite prenijeti na ostale kolege u svom lokalnom timu. Treningu su prisustvovala 23 predstavnika organizacija Crvenog krsta, koji su prethodno prošli osnovni trening lokalnih timova za odgovor u nesrećama. Predavači su bili ljekari i volonteri Crvenog krsta, a obuka se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela. Crvenom krstu Crne Gore je podršku u realizaciji ove aktivnosti pružio Međunarodni komitet Crvenog krsta, a djelovanje u nesrećama je samo jedna od djelatnosti u kojima se ostvaruje saradnja.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObuke u pružanju prve pomoći Top of Page