Crveni Krst

Principi

 

Obilježavanje 16. oktobra, Svjetskog dana hrane

okt 15, 2009

Svjetska zdravstvena organizacija – WHO i Svjetska organizacija  za prehranu i poljoprivredu – FAO su, i ove godine, u brizi  za dobrobit čovječanstva, pokrenule aktivnosti širom  Planete na obilježavanju 16. oktobra, Svjetskog dana hrane.

 

 

Ovogodišnja akcija sprovodi se pod motom "Obezbijediti hranu u kriznim vremenima"

 

Prema aktuelnim podacima FAO, broj gladnih u svijetu prelazi broj od milijardu ljudi, a u ovoj godini, u odnosu na prethodnu, broj gladnih je povećan za 105 miliona. Prema ovim podacima, u svijetu gladuje 1/6 stanovništva, a broj gladnih je enormno povećan u uslovima globalne ekonomske krize.

 

Akcija ima širok odjek među svima  koji mogu i žele da iskažu solidarnost sa ljudima u teškoći.

 

U tom cilju, Crveni krst Crne Gore se uključio u ovu aktivnost u namjeri da, kroz obezbjeđivanje prehrambenih artikala, stvori preduslove da, povodom 16. oktobra, pomogne stanovništvu u stanju socijalne potrebe. Crveni krst se obratio proizvođačima i prodavnicama prehrambenih artikala sa molbom da se uključe  u ovu humanitarnu aktivnost doniranjem proizvoda iz svog asortimana.

 

Pozivu su se odazvali AD „Plodovi“ i „Impek“ Podgorica, koji su obezbijedili simbolične količine proizvoda iz svog asortimana, pa će Crveni krst Crne Gore, u ponedjeljak, 18. oktobra, izvršiti raspodjelu pomoći RAE populaciji u kampu Konik.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiObilježavanje 16. oktobra, Svjetskog dana hrane Top of Page