Crveni Krst

Principi

 

Ministarstvo prosvjete i nauku uručilo pomoć mališanima u kampu Konik

sep 26, 2010

Predstavnici Ministarstva prosvjete i nauke uručili su danas 55 kompleta udžbenika, školskog pribora, odjeće i obuće mališanima RAE populacije u kampovima Konik. Time je realizovana prva faza kampanje uključivanja romske djece u obrazovni proces, koju Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Romskim obrazovnim fondom.

 

Cilj akcije je bio da se ispune preduslovi kako bi što veći broj djece RAE populacije, koja žive u kampu Konik, bio spreman za pohađanje nastave. Logističke preduslove za realizovanje ove humanitarne aktivnosti je obezbijedio tim Crvenog krsta Crne Gore, koji vrši menadžment kampova Konik i organizuje razne vidove obrazovanja za RAE populaciju. Uručivanju poklona mališanima su prisustvovali i predstavnici Zavoda za zbrinjavanje izbjeglica i OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”.

Urucivanje_poklona_konik Urucivanje_poklona_konik_2

U toku sljedeće nedjelje, predstavnici Crvenog krsta Crne Gore podijeliće školarcima,  polaznicima vrtića i predškolskog obrazovanja  higijenske artikle i školski pribor.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiMinistarstvo prosvjete i nauku uručilo pomoć mališanima u kampu Konik Top of Page