Crveni Krst

Principi

 

Upućena pomoć stanovnicima Bara koji su ugroženi poplavama

okt 12, 2010

Crveni krst Crne Gore ovih dana preduzima aktivnosti na saniranju posljedica poplava koje su zadesile opštinu Bar prethodnih dana.

 

Kako je dana 5. oktobra 2010. godine opštinu Bar pogodilo veliko nevrijeme, koje je izazvalo posljedice po najugroženije stanovnike opštine, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar se obratila Crvenom krstu Crne Gore za pomoć, kako bi zajedno odgovorili na potrebe najugroženijih stanovnika.

 

bar_pomoc_1 bar_pomoc_2

 

Na lokalnom nivou, predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta Bar su bili uključeni u praćenje situacije na terenu, procjenu posljedica i koordinaciju i aktivno su sarađivali  sa lokalnim timom za vanredne situacije.

 

Procjenom potreba stanja na terenu je utvrđeno da su najviše pogođeni sljedeći lokaliteti: Sutomore, Stari Bar, Sokolana, Stara ambulanta i Bjeliši, a da postoji najveća potreba za pomoći u: ćebadima, odjeći, obući, hrani i higijeni. S tim u vezi je Crveni krst Crne Gore, uz podršku UNHCR-a, obezbijedio i uputio na teren interventnu pomoć u vidu: ćebadi, kuhinjskih setova, šporeta na drva, najlona, jakni, majica, obuće, sapuna, šatora.

 

Predstavnici Crvenog krsta će i dalje biti prisutni na terenu i u stalnom kontaktu sa ostalim institucijama koje se bave saniranjem posljedica poplava, a timovi za djelovanje u nesrećama u pripravnosti.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiUpućena pomoć stanovnicima Bara koji su ugroženi poplavama Top of Page