Principi

 

Novosti

U Sutomoru će boraviti 70 učesnika iz preko 30 zemalja Evrope

Crveni krst Crne Gore, u Domu solidarnosti u Sutomoru, organizuje veliki međunarodni skup posvećen prvoj pomoći, FAEEN 2017 (First Aid Education European Network), koji će se održati od 21. do 23. septembra. Ovaj veoma važan događaj će okupiti oko 70 učesnika iz preko 30 zemalja Evrope. 

Poslije kraće ljetnje pauze, volonterski klub Crvenog krsta Crne Gore nastavlja sa radom. Od 12. septembra, sastanci volontera će se održavati svakog utorka u 20:15, u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore. Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe.

„Stranac je prijatelj kojeg nijesi imao priliku upoznati ranije“- entuzijastično, a opet pomalo umorno kroz osmijeh nam saopštava gdin Torbjorn Pedersen, ambasador dobre volje Danskog Crvenog krsta, koji je danas došao u Crnu Goru i upravo stiče prijatelje širom naše zemlje- među crvenokrstašima, ranjivim grupama i ostalim korisnicima Crvenog krsta Crne Gore, građanima naše zemlje...

Opštinske organizacije Crvenog krsta Bar, Berane, Cetinje, Nikšić, Bijelo Polje, Pljevlja i Tivat, trudile su se da tokom ljetnjih mjeseci, ne zapostave potrebe najugroženijih grupa u svojim gradovima- domicilnih i raseljenih pripadnike romske i egipćanske populacije.

Crveni krst Crne Gore u subotu, 9. septembra, obilježava Svjetski dan prve pomoći. Ovo je prilika da se podigne svijest o značaju poznavanja prve pomoći, koje je u nekim situacijama ključno za spašavanje života.

Crveni krst Crne Gore će u četvrtak, 7. septembra, posjetiti ambasador dobre volje Danskog Crvenog krsta, Torbjoern C. Pedersen. 

U periodu od februara do kraja jula 2017. godine, Crveni krst Crne Gore, uz finansijsku podršku Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, realizovao je projekat pod nazivom „Zdravo starenje u 7 opština u Crnoj Gori“.

Strana 1 od 99

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

Kalendar događaja

« September 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovosti Top of Page