Principi

 

Novosti

Fracesco Rocca je izabran za novog predsjednika Međunarodne federacije društava Crvenog ksta i Crvenog polumjeseca (MFCK) za naredni četvorogodišnji period.

U prethodnih mjesec dana, Crveni krst Crne Gore je organizovao podjelu školskog pribora i higijene za mlađe i starije pripadnike RE populacije iz Kampa Konik.

Kao punopravni član Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Crveni krst Crne Gore ima priliku da učestvuje na statutarnim sastancima Pokreta koji se organizuju svake dvije/četiri godine. Ove godine u  periodu od 6. do 11. novembra, Turski Crveni polumjesec je domaćin Generalne skupštine i Savjeta delegata, a sastanci će se održati u Antaliji.

Crveni krst Crne Gore, kroz projekat “Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba”, objavljuje poziv za dostavljanje prijedloga projekata, koji za cilj imaju unaprjeđenje socijalne inkluzije starijih u Crnoj Gori. Detaljnije informacije o pozivu, rokovima i uslovima prijavljivanja možete naći putem linka: http://dignitas-network.org/2017/10/23/poziv-za-dostavljanje-projektnih-prijedloga/  

 

Crveni krst Crne Gore obilježava 18. oktobar,Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, pod sloganom „Žrtva može biti svako”.

Crveni krst Crne Gore 17. oktobra obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Iako se organizacija Crvenog krsta u kontinuitetu bavi pružanjem pomoći socijalno najugroženijim porodicama i pojedincima u Crnoj Gori, u povodu ovog važnog datuma želimo da podsjetimo javnost da postoji veliki broj onih kojima je potrebna pomoć i da bi odgovor na siromaštvo bio kvalitetniji ukoliko bi se svi uključili, u skladu sa mogućnostima i ulogom koju imaju.

Crveni krst Crne Gore nastavio je od oktobra sa realizacijom računarskih radionica, u kampu Konik, za novu grupu mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine.

Strana 1 od 100

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

Kalendar događaja

« November 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovosti Top of Page