Crveni Krst

DIFUZIJA - ŠIRENJE ZNANJA O CRVENOM KRSTU

Difuzija - širenje znanja o Crvenom krstu, njegovim principima i Međunarodnom humanitarnom pravu, kao međunarodna obaveza svake države, potpisnice Ženevskih konvencija, povjerena je organizaciji Crvenog krsta koja ima trajni zadatak da širi znanja o osnovama Međunarodnog humanitarnog prava i osnovnim principima Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, sa krajnjim ciljem da se postigne što veća zaštita žrtava rata i drugih ugroženih ljudi. Takođe, obaveznost zastupanja i promocije humanitarnih vrijednosti i pravila Međunarodnog prava utvrđena je Statutom i drugim dokumentima Pokreta.

Aktivnosti

Difuzija je osnov Crvenog krsta, pa su tako i njene aktivnosti jedan od prioriteta za upoznavanje same organizacije. Ona se ostvaruje kroz prezentacije i edukativne seminare na kojima se govori o istorijatu, znaku, principima, strukturi i djelatnostima organizacije. Znanje o Crvenom krstu se prenosi na opštu populaciju, a kroz to na određene ciljne grupe: školsku populaciju, nastavnike, studente, medicinsko osoblje, vojnike, državne strukture, donosioce odluka i druge. Saradnja u oblasti difuzije je ostvarena sa školama, fakultetima, resornim ministarstvima, ostalim relevantnim organizacijama i institucijama, Međunarodnim komitetom Crvenog krsta, Međunarodnom federacijom Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i ostalim nacionalnim društvima.

Pridruži nam se i ti i:

  • Stekni osnovna znanja o Crvenom krstu, njegovim principima i osnovnim djelatnostima
  • Nauči kako ta znanja da prenosiš drugima, jer ćeš tako širiti humane vrijednosti i činiti ovo društvo kvalitetnijim i humanijim.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

Anketa mjeseca

Koliko ste puta donirali neku vrstu pomoći Crvenom krstu?

Nijednom - 31.9%
Od 1 do 3 puta - 24%
Više od 3 puta - 44.1%

Kalendar događaja

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeMobilnaDIFUZIJA - ŠIRENJE ZNANJA O CRVENOM KRSTU Top of Page