Crveni Krst

Projekat obezbjeđivanja invalidskih kolica

feb 28, 2019

Crveni krst Crne Gore već duži niz godina ostavruje uspješnu saradnju sa LDS Charities – dobrotvornom američkom organizacijom Svetaca posljednjeg dana koja finansira različite projekte za pomoć i razvoj u 173 države širom svijeta.

LDS, uglavnom vođena volonterima, radi samostalno ili u saradnji sa drugim dobrotvornim ustanovama i vladinim organizacijama. Humanitarni radnici organizuju projekte širom Balkana donirajući invalidska kolica, obezbjeđujući novac i sredstva ugroženim područjima i sarađujući sa Crvenim krstom i drugim organizacijama.

Saradnja sa LDS Charities se odnosi na projekat obezbjeđivanja invalidskih kolica i drugih pomagala pojedincima kojima je takva vrsta podrške potrebna. Tokom jedne godine, Crveni krst  obično primi jednu do dvije pošiljke invalidskih kolica koja se dalje dijele preko opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider i aktivna koja su namijenjena aktivnijim osobama koje dosta vremena provode vani. 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Anketa mjeseca

Koliko ste puta donirali neku vrstu pomoći Crvenom krstu?

Nijednom - 31.9%
Od 1 do 3 puta - 24%
Više od 3 puta - 44.1%

Kalendar događaja

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
Home Top of Page