Crveni Krst

Obučena još jedna grupa mladih volontera sa primorja

mar 19, 2012

U prostorijama OOCK Budva je, 17. marta, održana druga po redu regionalna obuka za omladinske lidere.

Cilj ove obuke je bio da se ojača baza volontera u OOCK Budva, Bar i Ulcinj, koji će dalje raditi na regrutovanju novih volontera i širenju misije Crvenog krsa. Tako su jednodnevnom seminaru prisustvovala četiri volontera iz Budve, tri volontera iz Bara i jedan iz Ulcinja. I na ovoj obuci se razgovaralo o sljedećim temama: difuzija, volonterizam, liderstvo, rad sa grupom, radionica, uspješna prezentacija i predstavljanje projekta „Unaprjeđenje volonterizma u Crvenom krstu Crne Gore”, u okviru kojeg je i održan seminar. Učesnici su razmijenili mišljenja i o raznim problemima koji su iskušenje za mlade u svim gradovima, o trendu opadanja broja volontera, o mogućim rješenjima, sljedećim aktivnostima i planovima. Nakon što su obrađene sve prezentacije, polaznici su izrazili želju da se rad produži i upravo zbog toga održana je radionica u trajanju od 60 min, na temu „Eutanazija: DA ili NE?”. Ovo je bio dobar način da se još jednom ponovi sve što se naučilo o vođenju radionice, kao i da razmotri šta je humano, a šta ne.

 

OOCK Budva je bila odličan domaćin skupa, a ovog puta je pokazana i odgovornost, volja i predanost volontera u radu, što dalje olakšava podjelu uloga i cijelu saradnju na projektu.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeBudvaObučena još jedna grupa mladih volontera sa primorja Top of Page