Crveni Krst

Principles

 

Ambasador Republike Hrvatske ugostio volontere Crvenog krsta Crne Gore

Mar 02, 2021

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselko Grubišić, ugostio je danas volontere i zaposlene Crvenog krsta Crne Gore, koji su protekle sedmice boravili na području koje je pogođeno razornim zemljotresom. 

 Pored pomoći koju je Crveni krst Crne Gore donirao Hrvatskom Crvenom križu u cilju zbrinjavanja ugroženih građana Petrinje, Crveni krst Crne Gore je kolegama u Hrvatskoj stavio na raspolaganje  ljudske resurse i ustupio svoje volontere i zaposlene koji su od 16. do 24. februara pružali pomoć unesrećenim porodicama. Tim Crvenog krsta Crne Gore koji broji šest članova, djelovao je na području Petrinje, Siska, Gline i Hrvatske Kostajnice a svakodnevno su ugroženim porodicama i pojedincima pružali psiho-socijalnu podršku, distribuirali humanitarnu pomoć, pomagali kolegama na magacinu ali i organizaciono djelovali. 

1

Anastasiju Jokić, Veselina Pajovića, Minu Popović, Kristinu Burzanović, Filipa Vukčevića i Marka Brnovića, ambasador Grubišić je dočekao uz veliku zahvalnost na pruženoj pomoći i dodao da mu je veoma drago da je Crveni krst Crne Gore uz materijalnu pomoć, poslao divne mlade ljude da pomognu unesrećenima u njegovoj zemlji. Obraćajući se prije svega volonterima, on je i dodao: “Nadam se da ste imali prilike da kroz humanitarni rad i djelovanje na terenu, naučite mnogo toga novog i unaprijedite svoja znanja kako biste što adekvatnije pomogli onima kojima to nekad ponovo bude trebalo.” Ambasador je porazgovarao sa timom i o utiscima koje nose iz njegove rodne zemlje, kao i o emocijama izazvanim tragedijom koja je zadesila hrvatsko trusno područje. 

Današnjem prijemu su prisustvovali generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak i Goran Petrušić, coordinator programa za djelovanje u nesrećama. Gospođa Dubak se zahvalila ambasadoru na lijepoj dobrodošlici i dodala: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da pomognemo našim dragim susjedima u nevolji i da doprinesemo dijelom zbrinjavanju stanovništva koje je zadesio razorni zemljotres. Dodatno je zadovoljstvo što je tome umnogome doprinio tim naše organizacije, a koji čine dugogodišnji volonteri.”

2

Ova saradnja je ostvarena na obostrano zadovoljstvo dva nacionalna društva Crvenog krsta, a posebno je koristila timu Crvenog krsta Crne Gore koji su imali priliku da unaprijede svoja znanja kroz rad na terenu direktno sa korisnicima.

 

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« April 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNewsAmbasador Republike Hrvatske ugostio volontere Crvenog krsta Crne Gore Top of Page