Crveni Krst

Principles

 

Obraćanje spasiocima na vodi

Mar 12, 2019

Poštovani spasioci na vodi i vi koji želite to da postanete,

U cilju što bolje i kvalitetnije pripreme spasilaca na vodi za predstojeću turističku sezonu, potrebno je da svi mi damo svoj puni doprinos. Najvažnije je, svakako, da na našim plažama i uređenim kupalištima bude angažovan dovoljan broj licenciranih spasilaca na vodi, koji će vrijedno i odgovorno raditi svoj posao i brinuti o bezbjednosti kupača.

Nastavni centar za obuku spasilaca na vodi Crvenog krsta Crne Gore tokom protekle 22 godine činio je, čini i činiće sve da crnogorske plaže budu i dalje  jedne od najbezbjednijih u svijetu, i da to, pored ljepote, bude njihova glavna karakteristika, koja privlači turiste, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Prošle sezone smo tokom provjera i obuka obezbijedili 560 licenciranih i spremnih spasilaca. S obzirom da će se ove godine povećati broj kupališta, biće potrebno preko 600 spasilaca na vodi. Imajući u vidu kriterijume koji su jasno definisani i međunarodno utemeljeni, neće biti lako dostići taj cilj.

Spasioci, pozivam vas da se za ovaj izazov i ovu sezonu dobro pripremite. Obnovite znanje iz prve pomoći i teorije spasilaštva na vodi, fizički se pripremite, kako biste ispunili uslove da obnovite svoju licencu i date svoj puni doprinos u ostvarenju našeg zajedničkog cilja.

Koristim ovu priliku da obavijestim sve spasioce, koji su obuku završili 2010. godine i kasnije, a nisu licencu obnavljali više od dvije godine, da to mogu učiniti ove godine. 

Pored nas, koji ovaj posao obavljamo godinama unazad, potrebni su nam novi, mladi, odgovorni i humani ljudi koje ćemo obučiti u dobre spasioce.

Svi mi  treba  da radimo na tome, prepoznajemo takve oko nas, dajemo im informacije vezane za obuku i upućujemo ih na svima nama poznatu adresu našeg Nastavnog centra u Sutomoru (069 334 267).

Čekamo vas na provjerama i obukama, kako bismo zajedno odgovorili na potrebe turističke sezone i obezbijedili dovoljan broj kvalitetnih spasilaca na vodi.

SREĆNO!

Ivan Terzić, koordinator programa Spasilaštvo na vodi Crvenog krsta Crne Gore

 

 

 

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNewsObraćanje spasiocima na vodi Top of Page