Crveni Krst

Principles

 

Akcije prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene i starije građane

Dec 28, 2018

Crveni krst Crne Gore će u subotu, 29. decembra, u saradnji sa Mall of Montenegro, organizovati humanitarnu akciju posvećenu starijima.

U periodu od 9h do 15h posjetioci Mall-a će moći besplatno da prekontrolišu vrijednosti krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Volonteri će, takođe, informisati građane o zdravom starenju i uslugama za starije koje pruža Crveni krst. U Mall-u će biti izloženi i ručni radovi korisnika Kluba za starija lica iz Bara. Građani će moći da kupe nešto od: suvenira, ukrasa, kao i čestitke za nastupajuće praznike. Sav prihod od prodaje ručnih radova će ići Klubu za starija lica, za realizaciju njihovih redovnih aktivnosti. Svi građani, koji su u mogućnosti, u subotu mogu donirati hranu i higijenu, koja će biti namijenjena najugroženijim starijim osobama.

Istog dana, u periodu od 9h do 21h, u saradnji sa marketima Naš diskont - Voli i HD Laković Zabjelo, Crveni krst Crne Gore organizuje još jednu akciju prikupljanja hrane i higijene za socijalno ugrožene porodice. "Volonteri Crvenog krsta će vas čekati na ulazu u pomenute objekte i informisati o tome na koji način možete učestvovati u akciji. Ukoliko budete obavljali vaše redovne kupovine u ovim prodajnim objektima, molimo vas da ih saslušate i pročitate letak koji vam daju. Sjetite se da je u Crnoj Gori i dalje veliki broj onih koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i da ćemo moći da damo kvalitetan odgovor na njihove potrebe samo ako se udružimo i svi damo svoj doprinos. Nadamo se da ćete u okviru svoje kupovine uspjeti da opredijelite bar jedan artikal za socijalno ugrožene pojedince i porodice", poručeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore poziva sve građane da se priključe humanitarnim akcijama i da u Novu godinu uđu sa dobrim djelima. Vaše malo, nekome puno!

 

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNewsAkcije prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene i starije građane Top of Page