Crveni Krst

Principles

 

Međunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana - razmjena najboljih praksi

Oct 02, 2018

Crveni krst Crne Gore, u svom trening centru - Domu solidarnosti u Sutomoru, 4. i 5. oktobra, organizuje Međunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana - razmjena najboljih praksi.

Glavni cilj sastanka je razmjena iskustava u radu sa ranjivim grupama, među predstavnicima nacionalnih društava Crvenog krsta iz Evrope, razmjena najboljih praksi u radu sa direktnim korisnicima, ali i razmjena stečenih znanja i saradnja sa nevladinim i državnim sektorom.

RNM foto

Tokom sastanka, kroz planirane prezentacije predstavnika vladinog i nevladinog sektora, učesnici će imati priliku da čuju i predstave rezultate u radu sa romskim zajednicama, razmijene informacije o postojećim i budućim projektima i ramijene iskustva o apliciranju za postojeće fondove.

Drugi dan sastanka biće podijeljen u više ključnih djelatnosti (socijalna inkluzija, pravni status, obrazovanje, zdravlje, smještaj, podjela humanitarne pomoći i povratak u zemlju poriekla), a svakom od tema će moderirati neka od relevantnih institucija.

Na otvaranju, koje je planirano za 4. oktobar u 14h, prisutnima će se obratiti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore Gordana Mijović, ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli, delegat Italijanskog Crvenog krsta u Crnoj Gori Flavio Ciriaci i samostalni savjetnik u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Sokolj Beganaj.

 

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNewsMeđunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana - razmjena najboljih praksi Top of Page