Crveni Krst

Principles

 

Žene Bara kuvaju za starije sugrađane

Feb 07, 2018

Ove nedelje Crveni krst Bar u saradnji sa grupom „Žene Bara kuvaju“ pokrenuo je humanitarnu akciju pripreme obroka za socijalno ugrožene starije osobe.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar već dugi niz godina uspješno realizuje program Briga o starijim osobama i pruža podršku za oko 115 starijih iz gradskog i seoskog područja. Upravo za korisnike ovog programa će se u narednom periodu pripremati oko 60 obroka nedeljno, sa ciljem da im se olakša svakodnevica. Grupa „Žene Bara kuvaju“, koja je nastala spontano u želji da se dijele recepti nacionalne kuhinje, odmah po saznanju da u Baru postoji veći broj ljudi kojima je ovaj vid podrške potreban angažovala se oko pripreme plana i rasporeda kuvanja. Obroke će pripremati članovi grupe dok će distribuciju istih vršiti volonteri i gerontodomaćice Crvenog krsta Bar. U utorak, 6. februara, podijeljeno je prvih 10 obroka, dok je za srijedu planirano 18. Uz kuvano jelo korisnici dobijaju i pite, proju, kolače ili voće. 

Zene bara kuvaju za starije 2

Tokom prvog dana realizacije akciji su se odazvale i private zdravstvene ustanove - Ordinacija dr Gine Masoničić, labaratorija Vuksanović i PZU Kalinić. Dr Gina Masoničić donirala je vaučere za besplatne internističke preglede, labaratorija Vuksanović vaučere za vađenje krvi, dok će Dr Valentina Kalinić sa medicinskom sestrom Snežanom Pavličević u narednom periodu volonterski obilaziti osobe prema spisku Crvenog krsta Bar. 

Zene Bara kuvaju za starije 1

Ova nesvakidašnja humana ideja dokaz je da aktivni građani mogu značajno doprinijeti rešavanju problema zajednice i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Crveni krst Crne Gore koristi priliku da zahvali svima koji su odlučili da dobrovoljno podijele svoj obrok sa drugima i poziva sve koji su zainteresovani da se priključe akciji tako što će kontaktirati Crveni krst Bar ili grupu Žene Bara kuvaju. Ukoliko niste u mogućnosti da pripremate obroke vaša donacija može biti nabavka namirnica potrebnih za pripremu obroka, higijena, gorivo potrebno za distribuciju obroka itd. 

Vaše malo nekome je puno!

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNewsŽene Bara kuvaju za starije sugrađane Top of Page