Crveni Krst

Principles

 

Upućena pomoć stanovnicima Bara koji su ugroženi poplavama

Oct 12, 2010

Crveni krst Crne Gore ovih dana preduzima aktivnosti na saniranju posljedica poplava koje su zadesile opštinu Bar prethodnih dana.

 

Kako je dana 5. oktobra 2010. godine opštinu Bar pogodilo veliko nevrijeme, koje je izazvalo posljedice po najugroženije stanovnike opštine, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar se obratila Crvenom krstu Crne Gore za pomoć, kako bi zajedno odgovorili na potrebe najugroženijih stanovnika.

 

bar_pomoc_1 bar_pomoc_2

 

Na lokalnom nivou, predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta Bar su bili uključeni u praćenje situacije na terenu, procjenu posljedica i koordinaciju i aktivno su sarađivali  sa lokalnim timom za vanredne situacije.

 

Procjenom potreba stanja na terenu je utvrđeno da su najviše pogođeni sljedeći lokaliteti: Sutomore, Stari Bar, Sokolana, Stara ambulanta i Bjeliši, a da postoji najveća potreba za pomoći u: ćebadima, odjeći, obući, hrani i higijeni. S tim u vezi je Crveni krst Crne Gore, uz podršku UNHCR-a, obezbijedio i uputio na teren interventnu pomoć u vidu: ćebadi, kuhinjskih setova, šporeta na drva, najlona, jakni, majica, obuće, sapuna, šatora.

 

Predstavnici Crvenog krsta će i dalje biti prisutni na terenu i u stalnom kontaktu sa ostalim institucijama koje se bave saniranjem posljedica poplava, a timovi za djelovanje u nesrećama u pripravnosti.

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« February 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNewsUpućena pomoć stanovnicima Bara koji su ugroženi poplavama Top of Page