Crveni Krst

Principles

 

News

Marija i Bosa

Jul 19, 2019

Iskustvo volonterke u programu "Zdravo starenje"

Na početku posjećivanja baka Bose, upoznala sam je sa programom zdravog starenja i ona je bila veoma zainteresovana.

Crveni krst Crne Gore je, 16. i 17. jula, u okviru projekta Briga o starijima, ugostio 8 predstavnika 4 lokalne organizacije Crvenog krsta Albanije. Gosti su tokom dva dana imali priliku da posjete opštinske organizacije Crvenog krsta (OOCK) Budva i Bar koje su prepoznate po svom dugogodišnjem i vrlo uspješnom radu kada su u pitanju usluge podrške za starije osobe.

Crveni krst Crne Gore domaćin međunarodnog kampa za mlade "Atlantis XV"

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Centrom za saradnju na Mediteranu (CCM) Španskog Crvenog krsta organizuje 15. Mediteranski kamp za mlade "Atlantis", koji će biti održan u Domu solidarnosti u Sutomoru, od 19. do 26. jula.

Ja sam Nevenka. Ona koja često zbori: „ Aooo, bataljujem! Ne mogu više...” Ali, ja sam i ona koja uprkos svemu ne odustaje, jer “life must go on”! I da ne bude zabune, ovo JA, lično pišem. Toliko sam već uspjela naučiti na časovima engleskog jezika koje smo imali u Crvenom krstu Budva. Jeste, priznajem da smo se smijale jedna drugoj pokušavajući da naučimo izgovor baš onako kako nas je Jocka učila. A, nije joj bilo lako… 

 Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke posjetila je danas Crveni krst Crne Gore i tom prilikom razgovarala sa generalnom sekretarkom Jelenom Dubak.

Nakon što je Crveni krst Crne Gore sproveo 4 obuke za spasioce na vodi tokom maja i juna mjeseca, te obezbijedio 12 termina za ovjeru postojećih licenci za 2019. godinu, danas je zakupcima crnogorskih plaža na raspolaganju ukupno 620 licenciranih spasilaca na vodi za tekuću kupališnu sezonu.

"Veličina čovjeka ne ogleda se u njegovom bogatstvu, već u njegovom integritetu i sposobnosti da na ljude oko sebe utiče pozitivno"

Volonteri Crvenog krsta su uzor mladima i imaju svoje obaveze i dužnosti. Oni su izvor empatije, poštovanja i razumijevanja sa kojeg piju ljudi žedni toga. Najljepša stvar je što naš izvor ne može da presuši.

Page 1 of 120

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNews Top of Page