Crveni Krst

Principles

 

News

Kroz projekat sa Ministarstvom finansija, Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, 30 Roma i Egipćana imaju priliku da pohađaju treninge koji će ih osnažiti da se aktivnije uključe na tržište rada, budu proaktivniji i dobiju nova znanja.

Crveni krst Crne Gore organizovao 14 ovjera licenci za postojeće spasioce i 2 obuke za nove

Nakon što je Crveni krst Crne Gore sproveo 2 obuke za spasioce na vodi tokom juna i jula mjeseca, te obezbijedio 14 termina za ovjeru postojećih licenci za 2020. godinu, zakupcima crnogorskih plaža na raspolaganju je ukupno 497 licenciranih spasilaca na vodi za tekuću kupališnu sezonu. 

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, i ove godine u ljetnjem periodu organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, sa ciljem obezbjeđivanja dovoljnih količina krvi u mjesecima kad su potrebe veće.

Podijeljeno osam hiljada humanitarnih paketa širom Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je ovih dana završio realizaciju tromjesečnog projekta "Pružanje humanitarne podrške stanovništvu socijalno ugroženom pandemijom Covid 19 u Crnoj Gori", koji je podržala Vlada Švajcarske.

U periodu od 7. do 11. jula 2020. godine, u Domu solidarnosti Crvenog krsta, u Sutomoru organizovana je obuka za pružanje usluge pomoć u kući za starije. Obuku je pohađalo 15 nezaposlenih žena iz: Pljevalja, Nikšića, Tivta, Cetinja, Bara, Herceg Novog i Podgorice. 

Crveni krst Crne Gore je danas dobio vrijednu donaciju u vidu 25 bicikala od Lovćen osiguranje. Bicikla će biti dodijeljena volonterskim klubovima pri opštinskim organizacijama Crvenog krsta, kako bi djelovanje volontera na terenu bilo što efikasnije. Time je donacija indirektno usmjerena i ka ranjivim kategorijama društva, kao korisnicima pomoći.

Do sada je 318 postojećih spasilaca ovjerilo svoje licence

Crveni krst Crne Gore je, usljed epidemije korona virusa i u skladu sa preporukama NKT-a, morao privremeno da obustavi aktivnosti vezane za program Spasilaštvo na vodi i pripremu za nastupajuću turističku sezonu. 

Page 1 of 132

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNews Top of Page