Crveni Krst

Projekat obezbjeđivanja invalidskih kolica

Feb 28, 2019

Crveni krst Crne Gore već duži niz godina ostavruje uspješnu saradnju sa LDS Charities – dobrotvornom američkom organizacijom Svetaca posljednjeg dana koja finansira različite projekte za pomoć i razvoj u 173 države širom svijeta.

LDS, uglavnom vođena volonterima, radi samostalno ili u saradnji sa drugim dobrotvornim ustanovama i vladinim organizacijama. Humanitarni radnici organizuju projekte širom Balkana donirajući invalidska kolica, obezbjeđujući novac i sredstva ugroženim područjima i sarađujući sa Crvenim krstom i drugim organizacijama.

Saradnja sa LDS Charities se odnosi na projekat obezbjeđivanja invalidskih kolica i drugih pomagala pojedincima kojima je takva vrsta podrške potrebna. Tokom jedne godine, Crveni krst  obično primi jednu do dvije pošiljke invalidskih kolica koja se dalje dijele preko opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider i aktivna koja su namijenjena aktivnijim osobama koje dosta vremena provode vani. 

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Monthly poll

How many times have you donated some kind of aid to the Red Cross?

Not once - 31.9%
1 to 3 times - 24%
More than 3 times - 44.1%
The voting for this poll has ended

Event calendar

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
Home Top of Page